Získání brýlí zpět z vody za pomoci rybářského magnetu

Upadly Vám brýle do vody? Zkuste magnet fishing

Spadly Vám do vody brýle? Přirozeně je chcete získat zpět. I když se to může zdát jako náročný úkol, magnet fishing může být Vaším řešením. S magnetem můžete uspět. Magnetar, specialista na magnetické rybaření, se s Vámi podělí o vše co potřebujete vědět. Brzy byste opět mohli vidět svět skrze své brýle.

Jednoduchá chyba se může stát mrknutím oka. Jste na chvilku rozptýleni a upustíte brýle do vody. Co se s tím dá dělat? V ideálním případě se Vám brýle z vody povede vytáhnout okamžitě. To se ovšem často nestává. Písek a bahno nacházející se na dně způsobí, že je nemožné cokoli vidět. Zvážili jste někdy fishing magnet?

Získání brýlí zpět z vody za pomoci rybářského magnetu.

Je možné vylovit brýle z vody za pomoci magnetu, pokud Vaše brýle obsahují magnetický materiál. V opačném případě tato metoda nebude fungovat. Mezi magnetické materiály patří například: železo, kobalt, nikl a gadolinium. Pokuste se zjistit, jestli některý z těchto materiálů je obsažen ve vašich brýlích. Kov také může být magnetický, ale nerezová ocel magnetická není.

Pokud Vaše brýle obsahují jeden z těchto materiálů, není i tak zaručené že je rybářský magnet přitáhne. Množství magnetického materiálu může být tak malé, že se to promění ve velmi náročný úkol. Toto musíte posoudit sami. Je tu šance na úspěch a vyplatí se zkusit magnet fishing?

Jsou brýle stále na stejném místě?

Brýle často nejsou moc těžké. Obroučky se pomalu ponoří na dno a může se stát, že je proud odnese jinam. Tudíž mějte na paměti, že brýle se mohou nacházet na jiném místě. Toto může zkomplikovat proces. Když k tomu připočítáte i kalnou vodu, čeká vás nelehký úkol.

Který rybářský magnet potřebujete?

Pokud se rozhodnete zkusit rybářský magnet, musíte si vybrat ten správný. Celoplošný rybářský magnet je Vaše největší šance na úspěch. Tento typ magnetu je magnetický ze všech stran, což zvyšuje šanci nálezu. Zvláště pokud si nejste jistí, kde se brýle nacházejí, mít 360 ° magnetismu je výhodné.

Naštěstí brýle nejsou moc těžké. Nebudete tedy potřebovat moc silný magnet. Modely Easy nebo Hardcore jsou vhodnou volbou pro takovou příležitost. Jejich tažná vzdálenost je 10 a 14 centimetrů. Čím silnější je magnet, tím větší je vzdálenost.

Samozřejmě neházejte svůj magnet do vody bez lana. Speciální lano pro magnetické rybaření Vám dovolí jednoduše připevnit oba předměty. Lano Vám umožní hledat vláčivým způsobem. Je také možné použít tyč na magnet fishing, ale to se může rychle prodražit.

Vyplatí se použít rybářský magnet?

Dobrý rybářský magnet není levný. Tudíž je dobré zvážit, zda se vyplatí ho koupit. Cena brýlí a rybářského magnetu se nemusí příliš lišit. Navíc není žádná záruka, že brýle najdete.