Co je magnet fishing a jak začít?

Magnet fishing je zábavný koníček. Užíváte si přírody a hledáte poklady skryté pod hladinou. Nikdy nevíte, co můžete vylovit. No není to ta nejzajímavější část? Magnetar je specialistou již více než deset let. V tomto článku se s Vámi podělíme o to, co je magnetické rybaření a jak začít.

V posledních letech magnetic fishing získalo na popularitě. Věnují se mu Youtubeři, Tiktokeři, i jiní influenceři. Je to velmi zábavné sledovat, ale ještě více zábavnější je, když si to sami vyzkoušíte. Zkušení sběratelé s fishing magnety přesně vědí, co máme na mysli. Pojďme prozkoumat, co tento koníček obnáší.

Co je magnet fishing?

Během magnet fishingu hledáte magnetické předměty ponořené ve vodě. Předměty, které přitahujete obsahují železo, nikl, kobalt nebo gadolinium. Jelikož kov často obsahuje železo, můžete také přitáhnout kovové předměty. Toto hledání se samozřejmě provádí s pomocí magnetu. Název „magnet fishing“ hovoří za vše. Nejlepší rybářské magnety se vyrábějí z neodymia. Dnes jsou k dispozici různé typy magnetů, nicméně nejlepší volbou jsou kruhové celoplošné 360 magnety . Jsou magnetické ze všech stran, což zvyšuje šanci na dobrý úlovek.

Jak to funguje?

Pokud jste někdy viděli někoho používat magnet na magnet fishing, je Vám to hned jasné. Přivážete lano k rybářskému magnetu a ten pak hodíte do vody. Držte provaz pevně, protože byste jistě nechtěli magnet ztratit. Lano můžete také přivázat ke stromu nebo k mostu.

Vhodíte magnet do vody, ideálně v místech, kde si myslíte, že by mohlo být něco schované. Zkontrolujte, zda magnetické rybaření je povoleno v oblasti, kterou plánujete prozkoumat. Nechte magnet potopit a poté ho pomalu začněte vytahovat. Pokud Vám magnet začne připadat těžší, je velká šance, že jste něco chytili.

Začínáme s magnetickým rybařením

Magnetické rybaření je dostupné hobby. Nepotřebujete mnoho, abyste mohli začít- rybářský magnet a speciální lano stačí, abyste se mohli vydat za dobrodružstvím. Nicméně je důležité vybrat správné vybavení. Díky našim dlouholetým zkušenostem  Vám Magnetar může pomoci.

Magnet na rybaření

Všechno začíná s magnetem. Máte na výběr ze čtyř kategorií: jednostranný, dvoustranný, celoplošný a blokový. Jednostranné magnety mají tažnou sílu na jedné straně. Dvoustranné ji mají na obou stranách.  Celoplošné magnety jsou magnetické  ze všech stran a běžně se dodávají s ochranným krytem- je zřejmé, že celoplošné magnety s krytem jsou nejlepší volbou. Blokové magnety jsou naše nejnovější, magnetické ze všech šesti stran a plně chráněné.

Magnetar nabízí různé rybářské magnety pro všechny cílové skupiny. Pro děti tu je model Easy(snadné), který má tažnou sílu o hodnotě 280 kilogramů. Pro dospělé začátečníky je dobrou volbou Hardcore, s kombinovanou tažnou silou 600 kilogramů. Pro dospělé, kteří chtějí okamžitě přejít na profesionální úroveň, je model Terror s tažnou silou 1000 kg nejlepším magnetem. A konečně můžete také začít s nejnovějšími blokovými magnety od Magnetaru, Cube a Megacube.

Lano

Lano je nejdůležitějším doplňkem magnetického rybaření. Magnetar prodává speciální lana pro magnetické rybaření. Můžete je jednoduše připevnit k rybářskému magnety a zabezpečit je za použití karabiny. Pokud jste úplný začátečník, kompletní sada od Magnetaru je dobrou volbou. Obsahuje vše co potřebujete.

Teď víte, co je magnet fishing a jak začít. Ve své podstatě je magnetické rybaření celkem jednoduché. Vždy předem ověřte, zda je magnetické rybaření legální ve vaší zvolené oblasti.