Rýžování zlata s pánví Karma Hurricane

Krok 1

Ponořte rýžovací pánev Karma Hurricane Pro 37 cm těsně pod hladinu vody, nebo ji držte nad vodou a pravidelně ji namáčejte, aby se do ní dostávala voda. Proti směru hodinových ručiček odstraňujte nečistoty, zatímco těžší části a zlato se budou koncentrovat uprostřed dna pánve.
Vlnovitý tvar pánve tento proces usnadňuje – gravitace a odstředivá síla „uvězní“ zlato uprostřed dna, zatímco lehčí materiál se posune a vypadne z pánve.
Větší kamínky bez zlata vyjměte ručně, nebo za použití síta. 

Krok 2

Točte pánví po směru hodinových ručiček a jemně s ní třeste, aby se materiál usadil uprostřed a na dně pánve.

Krok 3

Nakloňte pánev asi o 30°. Otáčejte tak, aby těžší částice zůstaly na dně. Opatrně polovinu pánve ponořte do vody a zvedněte, poté pánví kývejte tam a zpět, aby se lehčí částice vyplavily na povrch.
Opakujte několikrát, dokud nezůstane materiál uprostřed pánve. Tento krok opakujte od začátku, dokud není materiálu v pánvi málo.

Krok 4

Použijte profesionální pinzetu „Karma“ na zlato a seberte zlaté kousky. Uložte je do lahviček na zlato.